blog image

Cum să îți păstrezi igiena orală între vizitele la Clinica InSmile?

August 29, 20231 min read

Sănătatea orală nu este doar despre vizitele la dentist, ci și despre ceea ce facem în fiecare zi pentru a ne îngriji dinții și gingiile.

Este esențial să ne păstrăm gura curată și sănătoasă între vizitele la medicul stomatolog.

Astfel, echipa de la Clinica InSmile, un centru de excelență în stomatologie Iași, vă oferă sfaturi pentru a vă menține igiena orală la standardul optim.

Stomatologie Iași

1. PERIAJUL REGULAT

Periați-vă dinții de două ori pe zi, folosind o pastă de dinți cu fluor. Acest obicei simplu elimină placa bacteriană care se acumulează pe dinți și poate duce la carii sau boli de gingie.

2. ALEGEREA CORECTĂ A PERIUȚEI

O periuță cu peri moi este ideală. Aceasta protejează smalțul dinților și gingiile. Asigurați-vă că schimbați periuța de dinți la fiecare 3-4 luni sau atunci când periile devin rărite.

3. UTILIZAȚI AȚA DENTARĂ

Ața dentară îndepărtează resturile de mâncare și placa dintre dinți, unde periuța nu poate ajunge. Este un pas crucial în prevenirea bolilor de gingie.

4. MÂNCAREA SĂNĂTOASĂ

Consumați alimente bogate în calciu și vitamina D pentru a vă fortifica dinții. Evitați alimentele și băuturile zaharoase, deoarece acestea accelerează formarea cariilor.

5. EVITAȚI ALCOOLUL ȘI FUMATUL

Aceste două obiceiuri dăunătoare pot afecta grav sănătatea orală, ducând la colorarea dinților, la boli ale gingiilor și chiar la cancer oral.

La Clinica InSmile, specialiștii noștri în stomatologie Iași sunt dedicați să vă ajute să vă păstrați zâmbetul strălucitor și sănătos. Prin urmare, urmați aceste sfaturi și faceți din sănătatea orală o prioritate în viața dvs.

De asemenea, nu uitați să programați vizitele regulate pentru a vă asigura că totul este în ordine cu sănătatea dvs. orală.

Back to Blog

Adresă:

Str. Cazărmilor nr.19, Iași, jud Iași (în spatele Pieței Păcurari)


Număr de telefon:

0745.131.600

©2023 Copyright. Made with love by MarketDent