blog image

Durerea de dinți: Cauze comune și soluții oferite de InSmile

August 30, 20232 min read

Durerea de dinți este o problemă cu care majoritatea dintre noi s-a confruntat la un moment dat în viață.

Ea poate varia de la o disconfort ușor la o durere intensă, pulsantă și debilitantă. Dincolo de disconfortul imediat pe care îl generează, durerea de dinți poate fi și un semnal că ceva nu este în regulă cu sănătatea orală.

La InSmile, clinica de stomatologie Iași, ne-am dedicat oferindu-vă soluții pentru toate problemele dentare, inclusiv durerea de dinți.

Stomatologie Iași

Cauze comune ale durerii de dinți:

  1. Caria dentară: Una dintre cele mai comune cauze, caria dentară apare atunci când bacteriile erodează smalțul dinților, formând o cavitate. Durerea apare adesea atunci când cavitatea atinge nervul.

  2. Infecții gingivale sau abcese: O acumulare de puroi la rădăcina dinților sau în spațiul dintre gingii și dinți poate provoca dureri severe.

  3. Trauma dentară: Fie că este vorba de o cădere sau de un accident, traumatismele pot provoca fractură sau fisură dentară.

  4. Bruxism (strângerea dinților): Mulți dintre noi strâng din dinți în somn, ceea ce poate duce la durere și la uzura dinților.

  5. Eruptia dentară: Deși este mai comună la sugari și copii mici, durerea de dinți poate apărea și la adolescenți sau adulți, atunci când înțelepții erup.

Cauze comune ale durerii de dinți:

La InSmile, centru de excelență în stomatologie Iași, abordăm durerea de dinți cu seriozitate și empatie. Înțelegem cât de neplăcută poate fi aceasta și ne străduim să oferim soluții rapide și eficiente.

  1. Consult de urgență: Oferim pacienților noștri consulturi de urgență pentru a diagnostica sursa durerii și pentru a recomanda cel mai adecvat tratament.

  2. Tratamente moderne: Fie că este vorba de plombări, tratamente canalare sau extracții, folosim tehnologii de ultimă generație pentru a asigura confortul pacientului.

  3. Educație pentru pacienți: La InSmile, credem că prevenția este cheia. De aceea, oferim pacienților noștri sfaturi personalizate pentru a evita viitoarele probleme dentare.

  4. Terapie pentru bruxism: Dacă strângerea dinților este cauza durerii, oferim soluții, precum gutiere nocturne, pentru a ajuta la reducerea presiunii pe dinți.

  5. Intervenții chirurgicale: Pentru cazurile mai severe, precum abcese sau probleme cu molarul de minte, avem specialiști pregătiți să intervină chirurgical.

Este vital să nu ignorați durerea de dinți. Cu cât este tratată mai rapid, cu atât sunt șanse mai mari de a evita complicații ulterioare.

La InSmile, clinica de stomatologie Iași, suntem aici pentru a vă ajuta să aveți un zâmbet sănătos și fără durere.

Dacă simțiți orice fel de discomfort, nu ezitați să ne contactați!

Back to Blog

Adresă:

Str. Cazărmilor nr.19, Iași, jud Iași (în spatele Pieței Păcurari)


Număr de telefon:

0745.131.600

©2023 Copyright. Made with love by MarketDent