blog image

Mituri și adevăruri despre sănătatea orală – ce spun experții de la InSmile?

August 30, 20232 min read

De-a lungul timpului, s-au format numeroase mituri despre sănătatea orală.

În contextul în care avem acces la atât de multă informație, poate fi dificil să distingem adevărul de ficțiune.

Experții de la InSmile, un renumit centru de stomatologie Iași, demontează astăzi unele dintre cele mai răspândite mituri și ne prezintă realitatea.

Stomatologie Iași

  1. Mit: Dacă gingiile tale sângerează, ar trebui să eviți periajul în acea zonă.

Adevăr: Sângerarea gingiilor este adesea un semn al inflamației sau gingivitei. Este important să periați cu blândețe, dar în mod eficient acea zonă, eliminând placa bacteriană ce provoacă inflamația.

  1. Mit: Albirea dinților dăunează smalțului.

Adevăr: Atunci când se face corect, sub supravegherea unui specialist în stomatologie Iași, procedura de albire este sigură și nu dăunează smalțului dinților.

  1. Mit: Nu este nevoie să mergi la dentist dacă nu ai dureri.

Adevăr: Multe probleme dentare, precum cariile incipiente sau gingivita, pot să nu prezinte simptome la început. Prin vizite regulate la dentist, aceste probleme pot fi identificate și tratate înainte de a cauza dureri.

  1. Mit: Zahărul este principalul vinovat pentru carii.

Adevăr: Deși zahărul contribuie la formarea cariilor, acidul produs de bacteriile din gură care descompun zahărul este cauza principală. Este important să ne spălăm pe dinți după mese, indiferent de cantitatea de zahăr consumată.

  1. Mit: Periuțele electrice curăță mult mai bine decât cele manuale.

 Adevăr: Periuțele electrice pot fi mai eficiente în îndepărtarea plăcii, dar cu tehnica corectă, o periuță manuală poate fi la fel de eficientă.

  1. Mit: Ața dentară nu este atât de importantă.

Adevăr: Folosirea aței dentare îndepărtează particulele de mâncare și placa dintre dinți, unde periuța nu ajunge. Este esențială pentru prevenirea bolilor de gingie și cariilor interdentare.

Distingerea miturilor de adevăr este esențială pentru a avea grijă corespunzătoare de sănătatea orală.

La Clinica InSmile, profesioniștii noștri în stomatologie Iași sunt dedicați să vă ofere cele mai bune sfaturi și tratamente, bazate pe informații corecte și actualizate.

Pentru orice nelămuriri sau sfaturi, nu ezitați să ne contactați. Vă stăm la dispoziție cu experiența și cunoștințele noastre pentru a vă ajuta să aveți o sănătate orală optimă.

Back to Blog

Adresă:

Str. Cazărmilor nr.19, Iași, jud Iași (în spatele Pieței Păcurari)


Număr de telefon:

0745.131.600

©2023 Copyright. Made with love by MarketDent