5 motive pentru care trebuie să mergi cu regularitate la medicul stomatolog

Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt importante, deoarece mențin dinții și gingiile sănătoase. Acestea ar trebui să aibă loc măcar o data la 6 luni. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care recomandăm acest lucru:

  1. În timpul consultației se pot depista eventualele afecțiuni, din timp, și astfel vor fi mai ușor de tratat.
  2. Este mai puțin costisitor să tratezi o leziune aflată la început, decât într-o formă avansată.
  3. În timpul acestei vizite este indicat să se realizeze o igienizare orală completă și acțiuni preventive precum fluorizările, ceea ce va întârzia apariția unor noi afecțiuni.
  4. Patologia malignă din sfera oro-maxilo-faciala este precedată de leziuni precanceroase, care dacă sunt depistate în acest stadiu, le poate fi oprită evoluția spre o formă gravă.
  5. Anumite boli, precum diabetul, bolile cardiovasculare, sunt agravate de focarele de infecție din cavitatea orală, de aceea, cateodată nu este suficient tratamentul medicamentos, ci trebuie să indepărtăm sursele de inflamație din organism pentru o evoluție favorabilă a afecțiunilor generale. 

☎️ Programează-te la un consult de specialitate la numărul de telefon 0744369615 sau 0752620944!

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Mai multe

Alte articole similare

Ortodontie

ORTODONȚIE

Știați că… Deși recent devenită „la modă”, terapia prin dispozitive ortodontice a fost inițiată în secolul al XVII-lea? Ortodonția este o ramură aparte a medicinei

Educație

IMPLANTUL DENTAR

Ce este un implant dentar? Implantul dentar este un dispozitiv ce înlocuiește rădăcinile dintelui, plasat în oasele maxilare cu scopul de a susține o lucrare