ORTODONȚIE

Știați că…

Deși recent devenită „la modă”, terapia prin dispozitive ortodontice a fost inițiată în secolul al XVII-lea?

Ortodonția este o ramură aparte a medicinei dentare, ce se ocupă cu diagnosticarea și tratarea anomaliilor dento-maxilare.

Mai simplistic vorbind, se remediază probleme ce țin de înghesuiri și spațieri dentare, prin corectarea poziției dinților, lucrând pe țesutul osos în care stau implantați dinții, pentru a le schimba poziția.

La finalul unui tratament ortodontic, în afară de aspectul estetic mult râvnit de pacient, se dorește și obținerea unei mușcături corecte și confortabile.

aparat dentar

Încă de la o vârstă fragedă (chiar de la 6 ani) se recomandă o vizită la medicul ortodont!

Iată câteva motive pentru care să vii cu cel mic la ortodont:

-În urma unui consult riguros și a unei radiografii de rutină, medicul poate observa anumite anomalii ale dinților: anomalii ce țin de formă sau volum, existența în plus a unui dinte, sau chiar lipsa mugurelui unui dinte permanent. Odată interceptate aceste lucruri, micul pacient va putea fi îndrumat pe viitor la un anumit tip de tratament, ținând cont de particularitățile fiecăruia.

-Medicul urmărește înlocuirea dinților temporari (de lapte) cu cei permanenți! El poate face un management al spațiului rămas pe arcada dentară în cazul în care se observă pierderea precoce a unor dinți de lapte din cauze carioase sau traumatice, pentru a preveni înghesuirile dentare ce pot aparea in viitor.

– Medicul poate observa la copil anumite obiceiuri vicioase care acționează asupra cavității bucale, precum suptul degetului sau respirația orală, și poate stabili diferite mijloace pentru corectarea acestora.

-Copilul fiind în creștere, se poate acționa la nivel scheletal pentru a remedia probleme ce țin de discrepanțele osoase(dintre maxilar și mandibulă), înainte să se formeze suturile osoase. Aceste probleme, care se pot rezolva cu aparate simple și mai puțin costisitoare când copilul este mic, sunt mai dificil de corectat odată ce creșterea este încheiată.

-Se pot preveni și trata anumite anomalii osoase care la adult necesită intervenții chirurgicale laborioase.

Deși, inițial concepută pentru copii, ortodonția se adresează acum pacienților de orice vârstă, ca urmare a dezvoltării aparatelor dentare fixe.

Lucrând în echipă cu medicul chirurg și medicul protetician, chiar și la pacienții cu diverși dinți lipsă, se pot aplica aparate dentare care vor îmbunătăți starea dentară și se vor putea realiza mai ușor restaurările protetice finale de înlocuire a dinților absenți.

insmile clinic
Tel: 0745131600 / 0744369615
www.insmile.ro

Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Mai multe

Alte articole similare

Ortodontie

ORTODONȚIE

Știați că… Deși recent devenită „la modă”, terapia prin dispozitive ortodontice a fost inițiată în secolul al XVII-lea? Ortodonția este o ramură aparte a medicinei

Educație

IMPLANTUL DENTAR

Ce este un implant dentar? Implantul dentar este un dispozitiv ce înlocuiește rădăcinile dintelui, plasat în oasele maxilare cu scopul de a susține o lucrare